Matematik

Vækstprocent

28. januar 2008 af JTPUK (Slettet)
vis at den gennemsnitlige vækstprocent pr år var 6,7% for antallet af besøgende i årene 1933 til 1967:

År 1933 = 20950 besøgende
År 1967 = 190000 besøgende
År 2002 = 115000 besøgende

hvordan går jeg dog dette??

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Der er tale om en periode på 34 år. Fremskrivningsfaktoren for hele perioden er F=slutværdi/startværdi. Du skal tage den 34. rod af denne, så får du fremskrivningsfaktoren pr. år. Derpå skal du trække 1 fra tallet og gange resultatet med 100% for at omregne til vækstprocent.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2013 af 123434 (Slettet)

(190000/20950)^(1/34)=1,066999

(1,066999-1)*100=ca 6,7%


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er da fint, at du kan læse forklaringen i #1, men din sidste linie er formelt ikke korrekt.

Du ganger med 100, men der skal ganges med 1 = 100% .


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. december 2013 af 123434 (Slettet)

2#

Ok 

(1,066999-1)*1=0,066999=ca 6,7%


Skriv et svar til: Vækstprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.