Matematik
Integral
28. januar 2008 af
Niika (Slettet)
Jeg har lige en opgave, hvor jeg skal finde integralet, hvilket jeg ikke lige er helt sikker på!
f(x) = 17 - cos(0,0628x)
Jeg skal så finde rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360 grader om y-aksen.
Skal jeg så starte med at bruge partiel integration og så Substitution?
på forhånd tak :)
f(x) = 17 - cos(0,0628x)
Jeg skal så finde rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360 grader om y-aksen.
Skal jeg så starte med at bruge partiel integration og så Substitution?
på forhånd tak :)
Svar #1
28. januar 2008 af Niika (Slettet)
ved partiel får jeg den til: 17*sin(0,0628x)+cos(0,0628x)+k
Kan det passe?
Kan det passe?
Svar #2
29. januar 2008 af sigmund (Slettet)
Volumen af omdrejningslegemet er
\,dx.$)
Du skal således beregne integralet
)\,dx.$)
Partiel integration giver
}{0.0628}\bigg)x\bigg]_a^b-\bigg\int_a^b\bigg(17x-\frac{\sin(0.0628x)}{0.0628}\bigg)\,dx = \bigg[\bigg(17x-\frac{\sin(0.0628x)}{0.0628}\bigg)x\bigg]_a^b-\bigg[\frac{17x^2}{2}+\frac{\cos(0.0628x)}{0.0628^2}\bigg]_a^b$)
som værdi af integralet. Resten klarer du selv.
Du skal således beregne integralet
Partiel integration giver
som værdi af integralet. Resten klarer du selv.
Skriv et svar til: Integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
