Matematik

vinklen mellem a og b?

29. januar 2008 af Oziriz (Slettet)
Om to egentlige vektorer oplyses at:

|b| (længden af b) = |a+2â|
a prikket med b = -2|a|^2

bestem vinklen mellem a og b

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Du skal benytte formlen
a·b = |a||b|cos(v).

Svar #2
29. januar 2008 af Oziriz (Slettet)

Ja men hvordan skal jeg gøre det? Jeg kender jo kun |b| og a prikket med b.

Hvordan finder jeg så |a| ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2008 af ibibib (Slettet)

|b|² = (a+2â)² = a²+4â²+4aâ = 9a²
|b| = 3a
og dermed
a·b = |a||b|cos(v)
-2a² = a*3a*cos(v)
osv.

Svar #4
29. januar 2008 af Oziriz (Slettet)

Jeg er desværre stadig ikke med :S efter disse tal er blevet sat ind i formlen skal man så isolere a eller hvad?? For jeg får nogle meget mystiske tal når jeg gør det.

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Det er v du skal beregne, du kan vel forkorte a'erne væk?

Svar #6
29. januar 2008 af Oziriz (Slettet)

så jeg forkorter a'erne væk og får -2=3*cos(v) ¨
cos(v)=-2/3
og så skal jeg sige cos^-1(-2/3) ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Ja, naturligvis.

Skriv et svar til: vinklen mellem a og b?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.