Kemi
redoxreaktion
29. januar 2008 af
una (Slettet)
hydrogenperoxid reagerer med permanganationer i sur opløsning under dannelse af oxygen og Mn^2+
a) opskriv reaktionsskemaet for redoxreaktionen.
er det noget henad: H2O2 + ? --> O2 + Mn^2+
b) 100 mL af en vandig opløsning af hydrogenperoxid titreres, efter tilsætning af fortyndet svovlsyre, med 0,100 M KMnO4.
Ved ækvivalenspunktet var der anvendt 25,4 mL af kaliumpermanganatopløsningen.
- Beregn koncentrationen af hydrogenperoxidopløsningen.
Er det noget med: C=n*V
Er V 0,100 L? Jeg ved ikke hvordan man finder n
På forhånd tak
a) opskriv reaktionsskemaet for redoxreaktionen.
er det noget henad: H2O2 + ? --> O2 + Mn^2+
b) 100 mL af en vandig opløsning af hydrogenperoxid titreres, efter tilsætning af fortyndet svovlsyre, med 0,100 M KMnO4.
Ved ækvivalenspunktet var der anvendt 25,4 mL af kaliumpermanganatopløsningen.
- Beregn koncentrationen af hydrogenperoxidopløsningen.
Er det noget med: C=n*V
Er V 0,100 L? Jeg ved ikke hvordan man finder n
På forhånd tak
Svar #2
29. januar 2008 af una (Slettet)
tak :)
Nu ved jeg den hedder H2O2 + MnO4- --> o2 + Mn2+
Men hvad med opg. b?
Nu ved jeg den hedder H2O2 + MnO4- --> o2 + Mn2+
Men hvad med opg. b?
Svar #3
29. januar 2008 af mathon
til støkiometrisk beregning:
2KMnO4 + 5H2O2 + 3H2SO4 --> K2SO4 + 2MnSO4 + 5O2 + 8H2O, hvoraf læses
2 mol KMnO4 ækvivalerer 5 mol H2O2, dvs i mængdeforholdet 2:5
n(KMnO4) = (25,4 mL)*(0,100 mmol/mL) = 2,54 mmol
2,54 mmol KMnO4 ækvivalerer (2,54/2)*5 = 6,35 mmol H2O2
c(H2O2)_oprindelig = (6,35 mmol)/(100 mL) = 0,0635 mmol/mL = 0,0635 mol/L =
0,0635 M
2KMnO4 + 5H2O2 + 3H2SO4 --> K2SO4 + 2MnSO4 + 5O2 + 8H2O, hvoraf læses
2 mol KMnO4 ækvivalerer 5 mol H2O2, dvs i mængdeforholdet 2:5
n(KMnO4) = (25,4 mL)*(0,100 mmol/mL) = 2,54 mmol
2,54 mmol KMnO4 ækvivalerer (2,54/2)*5 = 6,35 mmol H2O2
c(H2O2)_oprindelig = (6,35 mmol)/(100 mL) = 0,0635 mmol/mL = 0,0635 mol/L =
0,0635 M
Skriv et svar til: redoxreaktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
