Matematik
Optimering
29. januar 2008 af
hollak (Slettet)
Opgave 4.
Overfladearealet af en cylinderformet dåse med indhold 800mL, kan beskrives ved funktionen.
O(x)=1600/x+2*pi*x^2
Hvor x angiver dåsens radius, målt i cm.
Hvordan kan jeg bestemme radius x, således overfalden bliver mindst muligt?
Overfladearealet af en cylinderformet dåse med indhold 800mL, kan beskrives ved funktionen.
O(x)=1600/x+2*pi*x^2
Hvor x angiver dåsens radius, målt i cm.
Hvordan kan jeg bestemme radius x, således overfalden bliver mindst muligt?
Svar #1
29. januar 2008 af Danielras (Slettet)
Differentier O(x). Løs O'(x) = 0 med hensyn til x for at finde ekstremum. Undersøg til sidst at det er et minimum du har fundet.
Svar #2
29. januar 2008 af hollak (Slettet)
Kan det passe?
O'(x)= 12,56x-1600/x^2
12,56x-1600/x^2=0
x=5,03165
O'(x)= 12,56x-1600/x^2
12,56x-1600/x^2=0
x=5,03165
Skriv et svar til: Optimering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
