Matematik
sjov andengradsligning :P
30. januar 2008 af
Molinus (Slettet)
Hvordan er det nu lige man løser sådan en andengradsligning her?
3x^2-6x+3= 0
håber nogle er seje til at knække sådanne ligninger!
3x^2-6x+3= 0
håber nogle er seje til at knække sådanne ligninger!
Svar #1
30. januar 2008 af Molinus (Slettet)
den skal desuden løses eksakt.
hår nogle har nogle gode fif til lidt opstartshjælp?
hår nogle har nogle gode fif til lidt opstartshjælp?
Svar #3
30. januar 2008 af sigmund (Slettet)
Den gængse fremgangsmåde er:
1) Kald tallet foran x^2 for a, tallet foran x for b og det sidste tal for c. Ligningen er altså ax^2+bx+c=0.
2) Udregn så diskriminanten: d = b^2-4ac.
3) Løsningerne er nu x1 = (-b+kvadratrod(d))/(2a) og x2 = (-b-kvadratrod(d))/(2a).
I dit eksempel er a=3, b=-6 og c=3.
1) Kald tallet foran x^2 for a, tallet foran x for b og det sidste tal for c. Ligningen er altså ax^2+bx+c=0.
2) Udregn så diskriminanten: d = b^2-4ac.
3) Løsningerne er nu x1 = (-b+kvadratrod(d))/(2a) og x2 = (-b-kvadratrod(d))/(2a).
I dit eksempel er a=3, b=-6 og c=3.
Skriv et svar til: sjov andengradsligning :P
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
