Kemi
Kovalent og ionbinding
30. januar 2008 af
Zetha (Slettet)
Hvilke bindingstyper er der i dette salt ?
Min egen ide er at Kaliumionen afgiver 1 af sine elektroner til permanganationen og laver en ionbinding (jf elektronegativiteten er over 2 mellem oxygen og kalium)
Mellem mangan og oxygen gætter jeg på at der er kovalente bindinger (selvom det er imod den teori jeg har lært; metaller og ikke-metaller laver ion-binding)
Disse kovalente bindinger har bare en meget skæv elektronfordeling, hvor oxygen atomerne næsten har overtaget elektronerne..¨
Jeg forestiller mig at saltet ser sådan her ud.
O
||
0 = Mn = O (Mn^5-)
|
O
K (ionbinding)
her tænker jeg at kalium er placeret "mellem" to oxygen.
Nogen som kan bekræfte mig i min tanke eller forklare mig en anden model ?
Jeg vil være meget taknemmelig.
Min egen ide er at Kaliumionen afgiver 1 af sine elektroner til permanganationen og laver en ionbinding (jf elektronegativiteten er over 2 mellem oxygen og kalium)
Mellem mangan og oxygen gætter jeg på at der er kovalente bindinger (selvom det er imod den teori jeg har lært; metaller og ikke-metaller laver ion-binding)
Disse kovalente bindinger har bare en meget skæv elektronfordeling, hvor oxygen atomerne næsten har overtaget elektronerne..¨
Jeg forestiller mig at saltet ser sådan her ud.
O
||
0 = Mn = O (Mn^5-)
|
O
K (ionbinding)
her tænker jeg at kalium er placeret "mellem" to oxygen.
Nogen som kan bekræfte mig i min tanke eller forklare mig en anden model ?
Jeg vil være meget taknemmelig.
Svar #1
30. januar 2008 af Zetha (Slettet)
ok.. min skitse blev totalt smadret ved at poste indlægget... det er meningen at de kovalente bindinger er fra Mn til O
Svar #2
31. januar 2008 af sapiens (Slettet)
permanganat: MnO4-
Mn: +7
O: -2
dvs. der er 3 O'er dobbeltbundet til Mn og en enkelbinding fra Mn til O. derved har O en elektron i overskud, derfor ladningen på -1.
Mn: +7
O: -2
dvs. der er 3 O'er dobbeltbundet til Mn og en enkelbinding fra Mn til O. derved har O en elektron i overskud, derfor ladningen på -1.
Skriv et svar til: Kovalent og ionbinding
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
