Matematik
Hjælp (igen) , fortjeneste ;(
30. januar 2008 af
tamrotte (Slettet)
Hej, nogle der er god til at forklare mig noget? (:
Jeg har fået stukket en opg. i hovedet som jeg bare fatter en hat af. Igen .. xD
I en model for en bestemt virksomhed antages det, at afsætningsfunktionen A(x), der angiver antallet af enheder af en bestemt vare, der i et bestemt tidsrum kan sælges til prisen x, er givet ved en funktion af typen A(x)= b*x^a
I modellen antages det, at omkostningerne ved at producere en enhed af varen konstant er lig med c.
- Gør rede for, at fortjenesten F(x) som funktion af x kan udtrykkes ved
F(x)=b*x^(a+1)-b*c*x^a
Baseret på en markedsundersøgelse antages i det følgende, at b=1000 og a=-1,2
- Bestem for c=5 den pris for varen, der giver den største fortjeneste (Den er løst :D)
Nu til kernen!!! :D :
Bestem udtrykt ved c den pris for varen, der giver den største fortjeneste.
!!!?? Hjælp. Ak.. Ja x(
Jeg har fået stukket en opg. i hovedet som jeg bare fatter en hat af. Igen .. xD
I en model for en bestemt virksomhed antages det, at afsætningsfunktionen A(x), der angiver antallet af enheder af en bestemt vare, der i et bestemt tidsrum kan sælges til prisen x, er givet ved en funktion af typen A(x)= b*x^a
I modellen antages det, at omkostningerne ved at producere en enhed af varen konstant er lig med c.
- Gør rede for, at fortjenesten F(x) som funktion af x kan udtrykkes ved
F(x)=b*x^(a+1)-b*c*x^a
Baseret på en markedsundersøgelse antages i det følgende, at b=1000 og a=-1,2
- Bestem for c=5 den pris for varen, der giver den største fortjeneste (Den er løst :D)
Nu til kernen!!! :D :
Bestem udtrykt ved c den pris for varen, der giver den største fortjeneste.
!!!?? Hjælp. Ak.. Ja x(
Skriv et svar til: Hjælp (igen) , fortjeneste ;(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
