Almen studieforberedelse (AT)

Biologi og dansk - stamceller

30. januar 2008 af k_t (Slettet)
Jeg vil gerne skrive i biologi om stamceller. Spørgsmålet er hvordan man bedst griber det emne an når man skal koncentrere sig om forudsigelser? Jeg tænkte om man kan kombinere det med dansk? Med fokus på noget etik måske? Er det mon noget der er muligt tror I? Og skriv også gerne hvis der er nogen som har forslag til et mere specifikt emne indenfor stamceller..?
Mvh Kathrine

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2008 af Mucahida (Slettet)

hey:)

Jeg skal også selv skrive om stamcelleforskningen, hvor jeg så naturligvis skriver i biologi og så har jeg valgt at tage samfundsfag med idet det er et emne på samfundsplanen. Jeg ved ikke om du kan bruge dansk, men etik kan du klart godt og etik er en del af religionsfaget, så jeg vil personligt råde dig til at skrive i biologi og religion idet som du siger er der rigtig meget du kan inddrage hvad angår etik.

jeg kan kort fortælle hvad jeg helt præcis vil gør, jeg vil i første omgang redegøre for hvad stamceller overhovedet er for noget, det er så biologi delen. derefter har jeg tænkt mig at tage nogle diskussioner op omkring selve forskningen i stamceller, om fx. den økonomiske del, eller hvem der tager beslutningerne om dette emne i samfundet, og lidt om hvad fordelene og ulemperne vil være ved sådan en forskning..

jeg var selv i tvivl om hvorvidt jeg vil skrive i religion eller samfundsfag, men jeg synes begge er lige gode og der er nok i dem begge to..


held og lykke:)

Svar #2
30. januar 2008 af k_t (Slettet)

tusind tak for dit svar :) jeg vil diskutere det med mine lærere i morgen

Brugbart svar (1)

Svar #3
31. januar 2008 af Failure (Slettet)

Kan du præcisere hvad du havde tænkt dig mht. den samfundsfaglige del?

Det lyder meget interessant og jeg overvejer også at fokusere lidt på stamceller+samfundsfag.

- Holti

Brugbart svar (1)

Svar #4
06. februar 2008 af Dream (Slettet)

Jeg har også valgt samfundsfag og biologi med emnet stamceller.. men ved ikke hvordan jeg skal præcisere det nærmere.. Så jeg vil også gerne vide hvad du havde tænkt din med den samffundsfalige del...? ;)

Brugbart svar (1)

Svar #5
06. februar 2008 af Klaraa (Slettet)

#4

Hej Dream

Jeg har tænkt mig at diskutere lidt om hvordan forskningen skal finansieres, altså hvor meget er staten villig til at bidrage til forskningen, om hvilke betydning forskningen vil have på samfundsplan. Om man vil misbruge det, om hvem der skal donere, om risikone ved selve forskningen, og evt. hvem der afgøre hvordan det i det hele taget skal bruges, idet fx. det etiske råd også beskægtige sig med den politiske del af forskningen..

håber det gav dig nogle ideer:)

Brugbart svar (1)

Svar #6
16. februar 2008 af diamant89 (Slettet)

jeg har om det samme emne, også i Bio/samf, min lære anbefalde at komme ind på den politiske beslutningsprocess - hvilke kræfter kæmper for forskning i stamceller - hvem kæmper imod? Hvad er argumenterne, hvad mener de politiske partier. Er det et emne hvor der er partidicisplin, eller bliver folketingsmedlemmerne stillet frit?
- det kunne også være et bud på hvordan man kunne noget Samf med i det, men generelt tror jeg det er et svært emne.
Nogle der har nogle problemstillinger til BIO-delen? :)

Skriv et svar til: Biologi og dansk - stamceller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.