Kemi

Koncentration af Svovlsyre

15. august 2004 af Wuhtzu (Slettet)
Hey....

Jeg bøvler lige med lidt kemi. Jeg har en opgave hvor jeg får at vide at koncentreret svovlsyre H2SO4 er det samme som en 98masse% opløsning af svovlsyre i vand. Altså at af en liter opløsning udgør svovlsyren 98% af massen.... derefter får jeg at vide opløsningen har følgende massefylde: 1,84 g/mL

der udfra skal jeg finde den formelle koncentration af svovlsyre i opløsningen, altså en angivelse i M (molær --> mol/L)

Først regner jeg ud at 1,84 g/mL=0,00184 g/L

0,00184 g/L * 0,98 = 0,001803 g/L (altså pr. L opløsning er der 0,001803 g svovlsyre)

Herefter skal jeg finde den formelle koncentration ved hjælp af udtrykket c=n/V

c=(0,001803g * 98,0734 g/mol)/(1L) = 0,176M (98,0734 er molarmassen for svovlsyre)

Dette resultat er måske godt nok, men hvis det er det, så er det jo sygt i hovdet at man må have 0,1M syre i folkeskolens 7. klasse????

Vil nogen ikke please fortælle mig jeg har lavet en fejl? På forhånd tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2004 af Lurch (Slettet)

er formlen for stofmængde ikke n=m/M??
Du skriver bruger n=M*m

Svar #2
15. august 2004 af Wuhtzu (Slettet)

Hvor bruger jeg den henne?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2004 af Lurch (Slettet)

Du skriver c=n/V, hvor du i følge dine beregninger skriver n som m*M. Massan af svovlsyren gange med svovlsyrens Molarmasse. stofmængden n beregnes som m/M!!
Så din sidste beregning hedder,

c=(0,001803g / 98,0734 g/mol)/(1L)

Svar #4
15. august 2004 af Wuhtzu (Slettet)

ja selvfølgelig.... det har du også ret i.... men hvad med det her:

1,84 g/mL = 1840 g/L = 1,84 kg/L

der har jeg vel også lavet en fejl nu vi er ved det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2004 af frodo (Slettet)

Du har lavet en grosse Fehler ved omregningen fra g/mL til g/L.
For at omregne imellem de to enheder, skal du GANGE med 1000!!
mili betyder 1/1000, hvilket vil sige når du dividerer med den , ganger du med den omvendte, og får at du skal gange med 1000.

Og jo formlen lyder: n=m/M.

Med den nylig fundne viden, burde du få at c= 18,39..

Lidt mere fornuftigt!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. august 2004 af frodo (Slettet)

ok, jeg kom lige en kende for sent..

Svar #7
15. august 2004 af Wuhtzu (Slettet)

Ja jeg er ikke helt dum, men efter at have regnet 10 opgaver bliver man lidt ør i hovedt, så ja det kan jeg godt se jeg har gjort:)

Tak skal I have begge to :D

btw: så lyder 18-20 M også mere rimeligt:P

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. august 2004 af Lurch (Slettet)

Nej den er rigtig nok

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. august 2004 af frodo (Slettet)

kender det godt, men hovedsagen er da, at det blev løst.

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. august 2004 af frodo (Slettet)

hvad er rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. august 2004 af Lurch (Slettet)

tak skal du have! det skete godt nok lige hurtigt noget i den tråd! :)
mit svar var at 1,84 g/mL = 1840 g/L = 1,84 kg/L var fint

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. august 2004 af frodo (Slettet)

ahh, okay. Ja den er god nok!!

Men hvorfor tage længere tid end nødvendigt??

Brugbart svar (0)

Svar #13
15. august 2004 af Lurch (Slettet)

øhh hva? Jeg mente bare at pludselig kom der lige 4-5 indlæg inden for få minutter, hvor der før ikke skete noget. hvilket var grunden til mit svar kom midt i det hele :)

Brugbart svar (0)

Svar #14
15. august 2004 af frodo (Slettet)

nevermind..

Brugbart svar (0)

Svar #15
15. august 2004 af Lurch (Slettet)

okay, jeg fatter åbenbart hat :=)

Skriv et svar til: Koncentration af Svovlsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.