Matematik
ligning
30. januar 2008 af
Sweety11 (Slettet)
Der er beskrevet en metode til løsning af andengradsligninger ved hjælp af geometrien og uden beregninger. Anvend denne metode til løsning af følgende.
x^2 + 6x + 9 = 0
Det skal give x = -3, men det kan jeg ikke få til at passe!
Der er beskrevet en metode til løsning af andengradsligninger ved hjælp af geometrien og uden beregninger. Anvend denne metode til løsning af følgende.
x^2 + 6x + 9 = 0
Det skal give x = -3, men det kan jeg ikke få til at passe!
Svar #2
31. januar 2008 af bahmo25 (Slettet)
x^2+6x+9=(x+3)*(x+3)=(x+3)^2=0 så x+3=o så x=-3
er det klart
er det klart
Svar #3
31. januar 2008 af mathon
(a+b)^2 = a^2 + 2*a*b + b^2
eller skrevet omvendt:
a^2 + 2*a*b + b^2 = (a+b)^2, dvs. en 3-leddet sum bestående af to kvadrattal og det dobbelte produkt af disses rødder (a^n: a kaldes roden)
kan
omskrives til kvadratet på en toleddet sum af rødderne
x^2 + 6x + 9 = x^2 + 2*x*3 + 3^2 = (x+3)^2
eller skrevet omvendt:
a^2 + 2*a*b + b^2 = (a+b)^2, dvs. en 3-leddet sum bestående af to kvadrattal og det dobbelte produkt af disses rødder (a^n: a kaldes roden)
kan
omskrives til kvadratet på en toleddet sum af rødderne
x^2 + 6x + 9 = x^2 + 2*x*3 + 3^2 = (x+3)^2
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
