Kemi
Koncentrationsberegning
16. august 2004 af
Mette-vunds (Slettet)
Hej allesammen,
Er løbet ind i et lille problem:
En blanding af 200mL 0,0063M Li2CO3 blandes med 100mL 0,0108M K2CO3. Jeg skal beregne de aktuelle koncentrationer af Li+, K+ og CO3-- i blandingen. Mit forslag:
Stofmængde Li2CO3: n = c*V = 0,0063M * 0,200L = 0,00126mol
[Li2CO3]: c=n/V= 0,00126mol/0,300L = 0,0042M
[Li]=2*0,0042M=0,0084
[K+]= samme fremgangsmåde som [Li+]
[CO3--]= samme fremgangsmåde som [K+], dog uden at gange med 2 + at der skal lægges 0,0042M til.
Er det en helt forkert fremgangsmåde?
Er løbet ind i et lille problem:
En blanding af 200mL 0,0063M Li2CO3 blandes med 100mL 0,0108M K2CO3. Jeg skal beregne de aktuelle koncentrationer af Li+, K+ og CO3-- i blandingen. Mit forslag:
Stofmængde Li2CO3: n = c*V = 0,0063M * 0,200L = 0,00126mol
[Li2CO3]: c=n/V= 0,00126mol/0,300L = 0,0042M
[Li]=2*0,0042M=0,0084
[K+]= samme fremgangsmåde som [Li+]
[CO3--]= samme fremgangsmåde som [K+], dog uden at gange med 2 + at der skal lægges 0,0042M til.
Er det en helt forkert fremgangsmåde?
Svar #1
16. august 2004 af Lena (Slettet)
Jeg sidder med det samme problem, bare med nogle andre stoffer og tal. Håber der er en kvik og hjælpsom studerende som vil give os et vink....
Svar #2
16. august 2004 af Lurch (Slettet)
Sidder selv og læser op på kemi efter 3 års pause, men det ser umiddelbart rigtigt ud.
Svar #3
16. august 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)
c(Li+,blanding)=
n(Li+,blanding)/V(blanding)=
2*n(Li2CO3)/V(blanding)=
(2 * c(Li2CO3)*V(Li2CO3) )/V(blanding)=
(2 * 0,0063M * 200mL )/ 300mL=
(2 * 0,0063M * 0,2L )/ 0,3L=
(2 * 0,0063M * 0,2L )/ 0,3L=
0,0084M
... kiggede bare lidt på det... havde ikke set at det var lige hvad du havde gjort... stort set. men ja korrekt..
n(Li+,blanding)/V(blanding)=
2*n(Li2CO3)/V(blanding)=
(2 * c(Li2CO3)*V(Li2CO3) )/V(blanding)=
(2 * 0,0063M * 200mL )/ 300mL=
(2 * 0,0063M * 0,2L )/ 0,3L=
(2 * 0,0063M * 0,2L )/ 0,3L=
0,0084M
... kiggede bare lidt på det... havde ikke set at det var lige hvad du havde gjort... stort set. men ja korrekt..
Skriv et svar til: Koncentrationsberegning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
