Matematik

Procent regning hjælp

31. januar 2008 af kim19 (Slettet)
jeg skal finde den gennemsnitlige procentvise stigning.

Start beløbet er 85.000 kr og slut beløbet er 125.000 efter 11 år.

skal jeg så ikke trække dem fra hinanden, det er 40.000 kr.

så ved jeg at man skal sige 40000/85000

og hvad gør jeg så her fra ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Benyt renteformlen:
Kn=K0*(1+r)^n
hvor Kn=125.000
K0=85.000
n=11

Isoler herefter n
(kan ses i følgende)
http://peecee.dk/upload/view/94543

Svar #2
31. januar 2008 af kim19 (Slettet)

hvis jeg isolere n så skal jeg jo kende r og det gør jeg ikke.?

Svar #3
31. januar 2008 af kim19 (Slettet)

jeg skal finde den gennemsnitlige procentvise stigning.

?

håber en vil skærer det lidt ud i pap for mig.
Tak

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#3
Min fejl, du skal naturligvis isolere r. (alle de andre værdier er kendte.

Svar #5
31. januar 2008 af kim19 (Slettet)

jeg får 0,357 så skal jeg dividere det med 11 og gange det med 100 ik

altså dividere det med 11 fordi jeg skal finde det gennemsnitlige stigning ?

er dette korrekt

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#5
tag et kig på linket, så vil du se, hvorledes r isoleres.

Svar #7
31. januar 2008 af kim19 (Slettet)

jeg har brugt den formel, men skal jeg ikke dividere resultatet med 11 ? og derefter gange det med 100

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2008 af dnadan (Slettet)

r= (Kn/K0)^(1/n)-1

Som der også står i linket.

Svar #9
31. januar 2008 af kim19 (Slettet)

så de 0,357 jeg får når jeg bruger formelen. er det bare svaret ?

kan du ikke forklar mig det lidt mere, forstår det ik.

Skriv et svar til: Procent regning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.