Kemi
opløselighed i en buffer
01. februar 2008 af
surey (Slettet)
Hvad er den molare opløselighed af Fe(OH)3 i en buffer med pH = 1
Jeg håber der er nogen der kan hjælpe
Jeg håber der er nogen der kan hjælpe
Svar #1
01. februar 2008 af mathon
opløseligheden af Fe(OH)3 i bufferen sættes til s
Fe(OH)3(s) <--> Fe^(3+)(aq) + 3OH^(-)(aq)
.......s............................s..................3s
ligevægten vil være forskudt helt til højre i det sure miljø, da OH^(-) fjernes ved reaktion med H3O^(+), så længe H3O^(+) er i overskud.
[H3O^(+)] = 10^(-pH) = 10^(-1) = 0,1 M
OH^(-) + H3O^(+) --> 2H2O, hvor
1 mol OH^(-) ækvivalerer 1 mol H3O^(+), dvs. i mængdeforholdet 1:1
n(OH^(-) = n(H3O^(+)) = V*(0,1 mol/L)
n(Fe(OH)3) = (1/3)*n(OH^(-) = (1/3)*V*(0,1 mol/L) = ((1/30) mol/L)*V
s = n(Fe(OH)3)/V = [((1/30) mol/L))*V]/V = (1/30) mol/L = 0,03333 mol/L
.......................................................................
her er set helt bort fra det til sidst opståede neutrale miljøs yderst ringe Fe(OH)3-opløsende evne
Fe(OH)3(s) <--> Fe^(3+)(aq) + 3OH^(-)(aq)
.......s............................s..................3s
ligevægten vil være forskudt helt til højre i det sure miljø, da OH^(-) fjernes ved reaktion med H3O^(+), så længe H3O^(+) er i overskud.
[H3O^(+)] = 10^(-pH) = 10^(-1) = 0,1 M
OH^(-) + H3O^(+) --> 2H2O, hvor
1 mol OH^(-) ækvivalerer 1 mol H3O^(+), dvs. i mængdeforholdet 1:1
n(OH^(-) = n(H3O^(+)) = V*(0,1 mol/L)
n(Fe(OH)3) = (1/3)*n(OH^(-) = (1/3)*V*(0,1 mol/L) = ((1/30) mol/L)*V
s = n(Fe(OH)3)/V = [((1/30) mol/L))*V]/V = (1/30) mol/L = 0,03333 mol/L
.......................................................................
her er set helt bort fra det til sidst opståede neutrale miljøs yderst ringe Fe(OH)3-opløsende evne
Skriv et svar til: opløselighed i en buffer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
