Matematik

plizz hjælp

02. februar 2008 af Sweety11 (Slettet)
http://peecee.dk/upload/view/94960

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2008 af michael_gade88 (Slettet)

Hej.

Det er faktisk meget nemt, hvis jeg forstår dit spørgsmål korrekt. Du skal finde skalafaktoren (som kaldes k).

Skalafaktoren, som er forholdet mellem to ligedannede trekanters sider, findes i dette tilfælde sådan:

k= 20/8= 2,5.

Det betyder altså, at den store trekant har sider, der er 2,5 gange større end den lille trekants.

Svar #2
02. februar 2008 af Sweety11 (Slettet)

jamen der står at jeg skal bestemme forholdet mellem deres arealer?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2008 af michael_gade88 (Slettet)

Så længe de er ligedannede og retvinklede, og forholdet mellem siderne er lige store, så må forholdet mellem arealet også være 2,5.

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2008 af Isomorphician

#3

Nej. Da arealet er G*H*0,5 i den lille trekant, men 2,5G*2,5H*0,5 i den store trekant, må forholdet mellem arealerne i de to trekanter være 2,5^2 = 6,25

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2008 af michael_gade88 (Slettet)

Ja, Isomorphician har selvfølgelig ret!

Skriv et svar til: plizz hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.