Matematik
Optimering
02. februar 2008 af
LL DK (Slettet)
Om en ny dug, der er 2,0 m lang og 1,1 m bred, oplyses, at dugens areal ved første vask vil
krympe 5%, og at længden og bredden reduceres med x%
Jeg skal opstille en ligning som x skal opfylde og er helt på bar bund??
krympe 5%, og at længden og bredden reduceres med x%
Jeg skal opstille en ligning som x skal opfylde og er helt på bar bund??
Svar #2
03. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)
thi,
L(1-x)*B(1-x) = L*B*0.95
<=>
(1-x)² = 0.95
x isoleres
x² - 2x + 1 = 0.95
<=>
x² - 2x + 0.05 = 0
Løs ved hjælp af løsningsformlen for en andengradsligning. Du får to resultater for R+; vurder disse resultater.
L(1-x)*B(1-x) = L*B*0.95
<=>
(1-x)² = 0.95
x isoleres
x² - 2x + 1 = 0.95
<=>
x² - 2x + 0.05 = 0
Løs ved hjælp af løsningsformlen for en andengradsligning. Du får to resultater for R+; vurder disse resultater.
Skriv et svar til: Optimering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
