Fysik

Vandbølger -

03. februar 2008 af Liiinee (Slettet)
Hej jeg har en opgave jeg ikke kan løse, mon i kan hjælpe mig på vej?

En lille båd ligger i en sø. Vandbølger i søen får båden til at gynge op og ned.
Vandbølgerne svinger med perioden 1,8 s. Deres udbredelsesfart v kan beregnes
af følgende udtryk: v= sqrt. ((lampda*g)/(2*pi))

hvor l er bølgelængden, og g er tyngdeaccelerationen.

a) Bestem bølgernes udbredelsesfart.

Hvad skal jeg først beregne for at komme til næste trin af opgaven ?


Line

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2008 af peter lind

Hastigheden er også bølgelængde*frekvens=bølgelængde/perioden. Dette giver dig en ligning til bestemmelse af bølgelængden.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2009 af Supajensen (Slettet)

 Det er da noget vås. peter lind. Bølgelængde går ud med bølgelængde, og så er der jo ingen ligning som kan bruges til noget.

Man ved om udredelsesfart at:

v = bølgelængde · frekvens

bølgelængde isoleres og sættes ind i den formel man er givet i opgaven. Frekvensen er givet T^(-1) = 1/1,8 s , så man har kun v at finde i den formel. Jeg anbefaler TI-89's solve funktion!


Brugbart svar (3)

Svar #3
26. maj 2010 af Nilu (Slettet)

Peter lind giver formlen for at finde lambda..


Brugbart svar (4)

Svar #4
26. maj 2010 af mathon

   v = λ/T

   v2 = (λ·g)/(2π)

   λ2/T2 = (λ·g)/(2π)

   λ = (1/2π)·(T2·g)


Skriv et svar til: Vandbølger -

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.