Matematik
Differentialligning - lineær
03. februar 2008 af
andersbm (Slettet)
I en model for udviklingen af antallet af individer i en population betegner N(t) antal individer i populationen til tiden t(måles i døgn). Den hastighed hvormed N(t) vokser til tiden t, er lig med g(N), hvor g er er en lineær funktion af N.
Det oplyses, at g(0,1*10^5)=1,8*10^4 og g(10^5)=3,0*10^3
a) bestem antallet af individer i populationen til det tidspunkt, hvor væksthastigheden er 1,3*10^3 individer pr. døgn...
Mit forslag er her bare at lave lineær regression og derved isolerer N(t)..wupti!
b) Opstil en differentialligning, som N må tilfredsstille
Jeg ved, at det kan være enten en inhomogen, homogen eller med konstante koeffiencenter:
y'+y*a(x)=b(x)
y'+y*a(x)=0
Men hvis jeg siger, at b(x)=0 kan jeg ved koordinater finde a(x) og b(x) eller hvad skal jeg gøre?
Det oplyses, at g(0,1*10^5)=1,8*10^4 og g(10^5)=3,0*10^3
a) bestem antallet af individer i populationen til det tidspunkt, hvor væksthastigheden er 1,3*10^3 individer pr. døgn...
Mit forslag er her bare at lave lineær regression og derved isolerer N(t)..wupti!
b) Opstil en differentialligning, som N må tilfredsstille
Jeg ved, at det kan være enten en inhomogen, homogen eller med konstante koeffiencenter:
y'+y*a(x)=b(x)
y'+y*a(x)=0
Men hvis jeg siger, at b(x)=0 kan jeg ved koordinater finde a(x) og b(x) eller hvad skal jeg gøre?
Skriv et svar til: Differentialligning - lineær
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
