Fysik
Atom- og kernefysik - aflevering
03. februar 2008 af
StudieCarlson (Slettet)
Hej (:
Har problemer med en opgave, kan simpelthen ikke lige se hvordan den skal løses.
Skriver her efter jeg også har fået hjælp af min mormor (tidligere lærer), men dog uden vi fandt frem til hvordan man gør..
Opgaven lyder således:
En laser, der indeholder en blanding af helium og neon, udsender rødt lys med bølgelængden 633 nm. Det sker ved overgang i neonatomet fra en tilstand A til en tilstand B.
a) Beregn energiforskellen mellem tilstanden A og B.
Laseren udsender lys med effekten 0,70 mW.
b) Hvor mange fotoner udsender laseren pr. sekund?
Har problemer med en opgave, kan simpelthen ikke lige se hvordan den skal løses.
Skriver her efter jeg også har fået hjælp af min mormor (tidligere lærer), men dog uden vi fandt frem til hvordan man gør..
Opgaven lyder således:
En laser, der indeholder en blanding af helium og neon, udsender rødt lys med bølgelængden 633 nm. Det sker ved overgang i neonatomet fra en tilstand A til en tilstand B.
a) Beregn energiforskellen mellem tilstanden A og B.
Laseren udsender lys med effekten 0,70 mW.
b) Hvor mange fotoner udsender laseren pr. sekund?
Svar #1
03. februar 2008 af mathon
E = h*f =h*c/lambda =
(6,62608*10^(-34) J*s)*(2,99792*10^8 m/s)/(633 *10^(-9) m) =
(6,62608*10^(-34)*2,99792*10^8/(633 *10^(-9))*(J*s*m/s/m) =
3,13815*10^(-19) J = 1,95868 eV
P = 0,70 mW = 7*10^(-4) J/s = (7*10^(-4) J/s)/(3,13815*10^(-19) J/foton) =
2,23062*10^15 fotoner/s
(6,62608*10^(-34) J*s)*(2,99792*10^8 m/s)/(633 *10^(-9) m) =
(6,62608*10^(-34)*2,99792*10^8/(633 *10^(-9))*(J*s*m/s/m) =
3,13815*10^(-19) J = 1,95868 eV
P = 0,70 mW = 7*10^(-4) J/s = (7*10^(-4) J/s)/(3,13815*10^(-19) J/foton) =
2,23062*10^15 fotoner/s
Skriv et svar til: Atom- og kernefysik - aflevering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
