Matematik
differentialligning
03. februar 2008 af
Dansemusennico (Slettet)
En funktion f er løsning til diff. ligningen y' = y(x^2-9), y > 0, og grafen for f går gennem P(2,2).
Bestem en ligning med tangenten til grafen for f i punktet P.
Jeg er vel nødt til at løse diff. ligningen, men kan ikke lige se hvilken type det er - håber nogle kan hjælpe :-)
Bestem en ligning med tangenten til grafen for f i punktet P.
Jeg er vel nødt til at løse diff. ligningen, men kan ikke lige se hvilken type det er - håber nogle kan hjælpe :-)
Svar #1
04. februar 2008 af sapiens (Slettet)
nope, læg mærke til, at der står: tangent til grafen for f.
brug i stedet formlen for tangentligningen: f(x) = f'(x)(x_0-x) + f(x_0)
du kender f(x_0) = 2, x_0 = 2 og f'(x_0) finder du ved at sætte x og y ind i differentialligningen.
brug i stedet formlen for tangentligningen: f(x) = f'(x)(x_0-x) + f(x_0)
du kender f(x_0) = 2, x_0 = 2 og f'(x_0) finder du ved at sætte x og y ind i differentialligningen.
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
