Kemi

Hjælp. Bundfald

04. februar 2008 af mtvraps (Slettet)
sådan her lyder opgaven:

0,1 liter 3*10^-5M bariumchloridopløsning blandes med 0,2 liter 4,5*10^-5M natriumsulfatopløsning ved 25 C.
K(0) (BaSO4) = 1,1*10^-10 M^2

bare hjælp til at komme igang.

tak på forhånd.

Svar #1
04. februar 2008 af mtvraps (Slettet)

spørgesmålet er, at jeg skal finde ud af om der dannes bundfald.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Beregn [Ba^2+] og [SO4^2-] efter sammenblanding af de to opløsninger.

Beregn nu ionproduktet og sammenlig med opløselighedsproduket.

Er ionprodukt > opløselighedsprodukt dannes bundfald.

Kom med et bud på beregningerne!

Svar #3
04. februar 2008 af mtvraps (Slettet)

kan du ikke forklare det lidt mere ?

Svar #4
04. februar 2008 af mtvraps (Slettet)

Ba^2+ = 0.00001 M og SO4^-2 = 0.000015 M

passer ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Ba er ok.

Sulfatkoncentrationen er 4,5*10^-5*(0,2/0,3)

Beregn nu ionproduktet

Svar #6
04. februar 2008 af mtvraps (Slettet)

ionproduktet er = 3.e-10 ?

så hvis man sammenligner det så Er ionprodukt > opløselighedsprodukt, og der dannes bundfald ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Hvad er opløselighedsproduktet

Svar #8
04. februar 2008 af mtvraps (Slettet)

1.1 * 10 ^-10 M^2

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Så er ionprodukt > opløslighedsprodukt

(men ikke ret meget)

Svar #10
04. februar 2008 af mtvraps (Slettet)

godt, tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. december 2009 af Ghosal (Slettet)

Hvad er det nu ordet bundfald betyder?


Skriv et svar til: Hjælp. Bundfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.