Matematik
haster har lavet det meste af det men mangler kun den sidste
05. februar 2008 af
Tara987 (Slettet)
betragt funktionerne med forskrifter
f(X)=ln(x) og g(x)=x^2-8x+11
1)bestem skæringspunkterne mellem graferne
2)bestem deen x-værdi for hvilken tangenterne til de to grafer er parallelle.
3)bestem ligninger for de to parallelle tangenter
opgave 1 og 2 har jeg lavet:
1) y= 1,8906 og x= 6,62504
y= 0,503256 og x= ,16541
2)x= 4,12132
3) kan ikke finde ud af denne opgave kan nogen hjælpe mig
f(X)=ln(x) og g(x)=x^2-8x+11
1)bestem skæringspunkterne mellem graferne
2)bestem deen x-værdi for hvilken tangenterne til de to grafer er parallelle.
3)bestem ligninger for de to parallelle tangenter
opgave 1 og 2 har jeg lavet:
1) y= 1,8906 og x= 6,62504
y= 0,503256 og x= ,16541
2)x= 4,12132
3) kan ikke finde ud af denne opgave kan nogen hjælpe mig
Svar #1
05. februar 2008 af Danielras (Slettet)
Eftersom du har fundet x-koordinaten til de to tangenter, kan du også finde hældningen. Den er naturligvis ens for dem begge da de er parallelle. Indsæt derfor f.eks. den fundne x-værdi i f'(x):
f'(x) = 1/x
f'(x) = 1/4.12132
Nu mangler du blot at finde b. Det kan du gøre ved at indsætte hældningen og et punkt i:
y = ax+b
Du mangler dog y-værdierne til tangentpunkterne før du kan gøre dette. Disse finder du bare ved at indsætte den fundne x-værdi i hhv. f(x) og g(x).
f'(x) = 1/x
f'(x) = 1/4.12132
Nu mangler du blot at finde b. Det kan du gøre ved at indsætte hældningen og et punkt i:
y = ax+b
Du mangler dog y-værdierne til tangentpunkterne før du kan gøre dette. Disse finder du bare ved at indsætte den fundne x-værdi i hhv. f(x) og g(x).
Svar #2
05. februar 2008 af Danielras (Slettet)
Og der skal naturligvis findes en b-værdi til hver af tangenterne, hvis det ikke stod tydeligt nok.
Skriv et svar til: haster har lavet det meste af det men mangler kun den sidste
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
