Matematik

Haster

05. februar 2008 af Cristiano90 (Slettet)
hej bnogen der kan hjælpe mig med denne her opgave ?

Overskuddet i en virksomhed kan bestemmes ved funktionen
f(x)=80·x^0,4-4x-100,x?[0;130],
Hvor f(x)er overskuddet (i tusind kr.), og x er antal solgte ton.

Bestem x, således at overskuddet er størst.

mange tak på forhånd..

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2008 af eightx2 (Slettet)

Find ud af til hvilket x det gælder, at f'(x)=0 og vis, at det er et maksimum.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2013 af mcbuen (Slettet)

Når monotoniet for f(x) er aftagende hvad bliver x så?

Jeg ved at når monotoniet for f(x) er voksende, så er x=0, og når monotoniet for f(x) er voksende (lok max) så er x=32.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dine sætninger giver ingen mening.

Man bestemmer lokale ekstrema for funktionen f(x) ved at løse ligningen f '(x) = 0 , dvs

80·0,4·x-0,6 -4 = 0 , eller

x-0,6 = 4/32 = 1/8 , eller

x = 85/3 = 32 

Da fortegnsvariationen for f '(x) omkring x = 32 er     + 0 -    , har f(x) lokalt maksimum for x = 32 .

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2013 af mcbuen (Slettet)

Sådan som jeg har forstået det, så hvis fortegnsvariationen for f´(x) f.eks. er positiv, så vil x være omkring 0, eller rettere at x er lig med 0 og dermed er monotoniet for f´(x) være voksende. Eller burde jeg forklare på en anden måde? som dit fine eksempel giver et tip om. Derved så syntes jeg jo det giver god mening, hvis altså det bliver konkretiseret noget mere, men det kan godt være at jeg ikke gjorde det konkret nok, da jeg skrev det til dig. Dette er bare et af eksemplerne.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2013 af mcbuen (Slettet)

Bare glem denne besked, jeg mener bare at hvis f´(x) omkring x=0 er +- så har f(x) lokalt minimum for x=0. Og modsat så hvis 

f´(x) omkring x=32 er +0- så har f(x) lokalt maximun for x=32. Jeg skrev det nok bare lidt kludret i forhold til hvad jeg mente og skrev, det var en fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2013 af mcbuen (Slettet)

Og at man må finde f´(x)=0 håber det lyder mere afklaret nu, i hvad jeg mener.


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2013 af mcbuen (Slettet)

Det jeg egentligt mener står i den øverste besked. Her kan du se hvad jeg egentligt mener, og hvordan jeg egentligt forstår opgaven, også udefra det tip jeg fik fra dig. Jeg kludrede nok lidt i det jeg egentligt mente med det jeg skrev til dig med hensyn til mit spørgsmål, og min beskrivelse af hvordan jeg forstår nogle delelementer i at forstå funktioner. Men det er jo bare at beskrive det på en anden mere præcis måde, og det var jo også det som du skriver jeg mener, men jeg var nok bare for upræsis, ved ikke om du kan forstå mig ret. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. april 2013 af mcbuen (Slettet)

Men der er jo ikke noget galt i at lave en lille fejl, som man kan rette op på. For jeg får alt rigtigt i mine opgaver, og jeg forklare det egentligt rimeligt ellers, men ja nogle gange kan jeg godt kludre lidt i tingene, andre gange er det præciseret.


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. april 2013 af mcbuen (Slettet)

Undskyld jeg ville bare lige nævne at jeg håber bare ikke at man ser indskrænket på mig, da der er mange emner inden for matematik, og at man tænker at bare fordi jeg gjorde en lille fejl, så er det også forkert, altså det er nødvendigt ikke forkert, men det er en fejl der kan rettes fordi det ikke er den rigtige måde at beskrive det på, altså det jeg skrev i den første besked, og undskyld at jeg skriver det, hvis i tænker at det ikke vedkommer jer.


Brugbart svar (1)

Svar #10
18. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4 - #9

Du skal arbejde en del mere med at formulere dig på forståeligt dansk.


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. april 2013 af mcbuen (Slettet)

Hmm! altså jeg syntes helt konkret at bare fordi jeg gjorde en lille fejl i mine beskrivelser, så er det vel ikke nødvendigvis en dårlig fejl, da jeg ser fejl som værende konstruktive på sin egen måde, det vil sige at fejl er noget man kan tage ved lære af. Og jeg indrømmer gerne at det var en lille fejlbeskrivelse jeg kom til at lave, da jeg beskrev nogle enheder og konstanter, som man anvender til at udtrykke funktioner, som man anvender i hverdagen eller i videnskabelige kredse. Men jo jeg er måske bare ikke så præcis i min sproglige formulering.


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. april 2013 af mcbuen (Slettet)

Men jeg er sådan set god til at formulere mig på dansk på så mange andre måder, men jeg er ikke altid så præcis i min formulering, når jeg skriver til tider. Det vil sige at jeg lige må arbejde på at formulere og præciserer det jeg mener,så det bliver noget mere præcist, men tusind tak for dit tip hej.


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. april 2013 af mcbuen (Slettet)

Det er jo meget logisk når man bord i Danmark, at man er god til dansk, men det betyder ikke at alle er lige gode til at præciserer og formulere på alle måder, det er vi på forskellige måder, andre måder må man lære det ordentligt.


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. april 2013 af mcbuen (Slettet)

Men ja jeg løber nu, jeg tænker du har forstået hvad jeg mener, så jeg vil ikke rodde mere i det.


Brugbart svar (0)

Svar #15
18. april 2013 af mcbuen (Slettet)

Så jeg vil ikke rode mere rundt i det.


Brugbart svar (0)

Svar #16
04. maj 2014 af JeppeBay (Slettet)

#3

#2

Dine sætninger giver ingen mening.

Man bestemmer lokale ekstrema for funktionen f(x) ved at løse ligningen f '(x) = 0 , dvs

80·0,4·x-0,6 -4 = 0 , eller

x-0,6 = 4/32 = 1/8 , eller

x = 85/3 = 32 

Da fortegnsvariationen for f '(x) omkring x = 32 er     + 0 -    , har f(x) lokalt maksimum for x = 32 .

Kan du ikke forklare mig den lidt mere detaljeret?


Brugbart svar (0)

Svar #17
04. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Hvad forstår du ikke i den forklaring?

Man finder lokale ekstrema for f(x) ved at løse ligningen f '(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #18
04. maj 2014 af JeppeBay (Slettet)

Jeg ved godt hvorfor og fremgangsmåde og alt det.
Det er ganske enkelt bare isoleringen af x jeg gerne lige vil have step by step

Brugbart svar (0)

Svar #19
04. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Det er jo vist i #3.

Hvis     xa = b , er      x = b1/a .


Skriv et svar til: Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.