Matematik
Vis sammenhæng
05. februar 2008 af
JoachimD (Slettet)
Hej
Jeg har lidt problemer med en matematik opgave.
Se opgavetekst på flg. link:
http://img87.imageshack.us/img87/9702/billede3pq8.png
Jeg har kommet frem til, at:
V = pi * r^2 * h <=> V = pi * r^2 * t^2
Hjælp, bitte. Tak.
Jeg har lidt problemer med en matematik opgave.
Se opgavetekst på flg. link:
http://img87.imageshack.us/img87/9702/billede3pq8.png
Jeg har kommet frem til, at:
V = pi * r^2 * h <=> V = pi * r^2 * t^2
Hjælp, bitte. Tak.
Svar #1
05. februar 2008 af Danielras (Slettet)
Du mener vel:
V = pi * r^2 * h <=> V = pi * r^2 * 2t
Cylinderens radius kan ved brug af pythagoras skrives:
r^2 + t^2 = 10^2
r^2 = 100 - t^2
Indsættes dette fås:
V = pi * (100 - t^2) * 2t
V = 2t*pi*100 - 2t*pi*t^2
V = 200pi*t - 2pi*t^3
V = pi * r^2 * h <=> V = pi * r^2 * 2t
Cylinderens radius kan ved brug af pythagoras skrives:
r^2 + t^2 = 10^2
r^2 = 100 - t^2
Indsættes dette fås:
V = pi * (100 - t^2) * 2t
V = 2t*pi*100 - 2t*pi*t^2
V = 200pi*t - 2pi*t^3
Skriv et svar til: Vis sammenhæng
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
