Fysik

Ohms 2. lov

06. februar 2008 af Nilys (Slettet)
Heey.. Er der nogle her som er ekspert i fysik og forsøget om ohms 2.lov

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2008 af Riemann

Mig bekendt er der ikke nogen lov der hedder ohms 2. lov (det er i hvert fald ikke en standard-betegnelse).

Brugbart svar (1)

Svar #2
07. februar 2008 af sapiens (Slettet)

#1 jo da...

Ohms 1. lov: U=R*I
Ohms 2. lov: R = U/I
Ohms 3. lov: I = U/R

:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2008 af Riemann

#2
Pinligt jeg ikke kunne huske det for jeg har faktisk lært om det - og jeg kan bevise at jeg har lært om det:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=373649

;)

#0
Ligning (10.57) i dette dokument er Kirchhoffs lov for vekselstrøm:

http://isis.ku.dk/kurser/blob.aspx?feltid=184411

Det er ret sandsynligt, at det er denne lov der menes med "ohms 2. lov".

På de efterfølgende sider i dokumentet er der eksempler på anvendelse.

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/96040

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2008 af sapiens (Slettet)

#3 hehe, i 1g var der en pige fra min klasse som insisterede på at der var tre Ohms love, nemlig den 1., 2. og 3. hun skrev dem så op på tavlen efter at have diskuteret det med læreren, og det viste sig at være det i #2. det blev en running joke gennem vores gymnasietid... hun læser ironisk nok til ingeniør nu. jeg vidste dog ikke at hun også havde gået på elektrikerskolen :)

Brugbart svar (3)

Svar #6
26. marts 2009 af Juice? (Slettet)

Ohms 1. lov: U=R*I 
  de andre to er bare omskrivninger af ohms 1. lov:

R = U/I 
I = U/R

Ohms 2. lov, eller ohms udvidede lov:

U_0 = (R_i * R_y) * I

U_0 = hvilespænding

R_i = indre resistans

R_y = ydre resistans


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2009 af hjææælp112 (Slettet)

 det er da noget værre vrøvl


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. april 2009 af hjææælp112 (Slettet)

 (til svar 3)


Skriv et svar til: Ohms 2. lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.