Kemi
Hjælp aflevering!
06. februar 2008 af
887 (Slettet)
Idder med følgende opgVE:
Ntroglycerin eksploderer efter følgende reaktionsskema:
4C3H5(NO3)3--> 12CO2 + 10H2O + 6N2 + O2
Til en given eksplosion har man berregnet at der skal anvendes 4 mol nitroglycerin.
Berregn massen af nitroglyserinf der skal anvendes.
Har bare sagt M(nitroglycerin)*4mol= 908g
så står der:
Reaktion antages at forlæve ved en temperatur på 1200 celsius.
berregn det samlede volumen af reaktionsprodukterne ved trykket 1 bar!?
Hvordan gør jeg det?
Ntroglycerin eksploderer efter følgende reaktionsskema:
4C3H5(NO3)3--> 12CO2 + 10H2O + 6N2 + O2
Til en given eksplosion har man berregnet at der skal anvendes 4 mol nitroglycerin.
Berregn massen af nitroglyserinf der skal anvendes.
Har bare sagt M(nitroglycerin)*4mol= 908g
så står der:
Reaktion antages at forlæve ved en temperatur på 1200 celsius.
berregn det samlede volumen af reaktionsprodukterne ved trykket 1 bar!?
Hvordan gør jeg det?
Svar #1
06. februar 2008 af 887 (Slettet)
hmmm
p*V=n*R*T <=>V=(n*R*T)/p <=> 29*0,0831*(1200+273)/1=3550L?
p*V=n*R*T <=>V=(n*R*T)/p <=> 29*0,0831*(1200+273)/1=3550L?
Svar #2
07. februar 2008 af sapiens (Slettet)
det ser rigtigt ud, hvis produkterne alle er på gasfase. men husk enheder!
Skriv et svar til: Hjælp aflevering!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
