Kemi
entalpiaendringer!
07. februar 2008 af
ILikeTurtles (Slettet)
Jeg angiver lige en lille forsoegsbeskrivelse:
der er 3 delsforsoeg:
1. Man skal fylde 100 mL vand i termobaegeret og aflaese temperaturen (Tbeg=22grader). Dermed skal haeldes der 1,99g NaOH(s) i baegeret og der roeres rundt. Max temperaturen=28 grader
2) fylde 50 mL 1,0M NaOH(aq) i et nyt termobaeger. Imens afmaales der 50 mL 1,0M HCl(aq). middeltemperaturen for de to stoffer er 22,5 grader. HCl oploesningen haeldes i termobaegeret, og der roeres rundt. Max temperaturen er 30 grader.
3) termobaegeret skylles og fyldes med 50 mL 1,0 M HCl(aq) og 50 mL dem. vand. der roeres rundt, og temp. aflaeses: 22 grader. 1,99 g frisk NaOH(s) haeldes i baegeret. Max temp. aflaeses til 35grader.
saa er det opgaven:
Varmekapaciteten af termobaegeret, termometeret og den tilsatte HCl og NaOH saettes til 0,002 kJ/K. den specifikke varmekapacitet af vand er 0,00418kJ/g*K. For hvert delforsoeg beregnes den udviklede varme Q, og entalpitilvaeksten pr. mol, deltaH.
Jeg vil vaere meget taknemmelig, hvis nogen kunne hjaelpe. Jeg tror, det kunne vaere en god ide at bruge formlen Qp=C*deltaT. Jeg ved bare ikke, hvad der egentlig skal staa paa C's plads??
der er 3 delsforsoeg:
1. Man skal fylde 100 mL vand i termobaegeret og aflaese temperaturen (Tbeg=22grader). Dermed skal haeldes der 1,99g NaOH(s) i baegeret og der roeres rundt. Max temperaturen=28 grader
2) fylde 50 mL 1,0M NaOH(aq) i et nyt termobaeger. Imens afmaales der 50 mL 1,0M HCl(aq). middeltemperaturen for de to stoffer er 22,5 grader. HCl oploesningen haeldes i termobaegeret, og der roeres rundt. Max temperaturen er 30 grader.
3) termobaegeret skylles og fyldes med 50 mL 1,0 M HCl(aq) og 50 mL dem. vand. der roeres rundt, og temp. aflaeses: 22 grader. 1,99 g frisk NaOH(s) haeldes i baegeret. Max temp. aflaeses til 35grader.
saa er det opgaven:
Varmekapaciteten af termobaegeret, termometeret og den tilsatte HCl og NaOH saettes til 0,002 kJ/K. den specifikke varmekapacitet af vand er 0,00418kJ/g*K. For hvert delforsoeg beregnes den udviklede varme Q, og entalpitilvaeksten pr. mol, deltaH.
Jeg vil vaere meget taknemmelig, hvis nogen kunne hjaelpe. Jeg tror, det kunne vaere en god ide at bruge formlen Qp=C*deltaT. Jeg ved bare ikke, hvad der egentlig skal staa paa C's plads??
Svar #1
07. februar 2008 af ILikeTurtles (Slettet)
..Og det skal lige tilfoejes, at termometeret og termobaegeret har en samlet masse paa 77,63 g
Svar #2
07. februar 2008 af sapiens (Slettet)
først, skal du finde entalpitilvæksten for alle tre forsøg?
her er i hvert fald et hint til den første, fremgangsmåden er den samme med de andre, men husk at ændre delta T og m
antag at opløsningen har samme c_p som vand og at vandet har en densitet på 1 g/mL. find delta T, derved er
Qp = delta T*0,002 kJ/K + 0,00418kJ/g*K*delta T*102 g
eftersom der ikke dannes nogle gasformige produkter er Qp = delta H
her er i hvert fald et hint til den første, fremgangsmåden er den samme med de andre, men husk at ændre delta T og m
antag at opløsningen har samme c_p som vand og at vandet har en densitet på 1 g/mL. find delta T, derved er
Qp = delta T*0,002 kJ/K + 0,00418kJ/g*K*delta T*102 g
eftersom der ikke dannes nogle gasformige produkter er Qp = delta H
Skriv et svar til: entalpiaendringer!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
