Matematik
SKAT (2min)
07. februar 2008 af
seriøs (Slettet)
I år 2005 er indkomstskatten fastsat i forskellige således:
Bundeskat = 5,5 % af (skattepligtig indkomst – personfradrag på 37 600 kr.)
Amts-, kommune- og kirkeskat = ca. 34 % af (personlig indkomst – personfradrag)
Mellemskat=6 % af skattepligtig indkomst over 259 500 kr.
Topskat= 5 % af skattepligtig indkomst over 311 500 kr.
1. På www.toldogskat.dk, findes hvad amts-, kommune- og kirkeskatten er i din kommune.
I Århus amt i 2008:
amtsskatten = 12 % , kirkeskatten = 0,99 % og kommuneskatten = 24,90 %
2. Bestemmelse af indkomstskatten, hvis personens personlige indkomst er på henholdsvis
100 000 kr., 200 000 kr., 300 000 kr. og 400 000 kr.
f.eks. med 100 000 skal jeg i bundeskat trække 5,5 % eller 37 600 kr.?
Bundeskat = 5,5 % af (skattepligtig indkomst – personfradrag på 37 600 kr.)
Amts-, kommune- og kirkeskat = ca. 34 % af (personlig indkomst – personfradrag)
Mellemskat=6 % af skattepligtig indkomst over 259 500 kr.
Topskat= 5 % af skattepligtig indkomst over 311 500 kr.
1. På www.toldogskat.dk, findes hvad amts-, kommune- og kirkeskatten er i din kommune.
I Århus amt i 2008:
amtsskatten = 12 % , kirkeskatten = 0,99 % og kommuneskatten = 24,90 %
2. Bestemmelse af indkomstskatten, hvis personens personlige indkomst er på henholdsvis
100 000 kr., 200 000 kr., 300 000 kr. og 400 000 kr.
f.eks. med 100 000 skal jeg i bundeskat trække 5,5 % eller 37 600 kr.?
Svar #2
07. februar 2008 af Molinus (Slettet)
tror kun du skal trække de 5,5 % , da resten handler om noget helt andet...
Skriv et svar til: SKAT (2min)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
