Matematik

nulpunktsberegning

07. februar 2008 af matematiktaber (Slettet)
hjææææææææælp. Jeg sidder med et virkelig vigtigt regnstykke, som jeg virkelig skal have løst. (det er ikke til skolebrug) Jeg gik ud af skolen for 1 år siden og har glemt al min matematik, men når ejg ser løsnignen, slår jeg sikkert mig selv i ærgelse over hvor nemt det var. Men here goes
I en restaurant skal jeg beregne nulpunktet for omsætningen, altså dvs. hvor mange kunder der skal komme for at virksomheden lige kan holde næsen på vandkanten. og jeg har følgende data

indtægt pr kunde 100 kr
udgifter pr kunde 49 det er de variable udgifter
faste udgifter pr år 1.000.000 kr
antal åbningsdage om året 365

Er der nogen der kan lave den nulpunktsberegning for mig, så ville jeg blive sindsygt vanvittigt ekstremt glad. Tusind tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2008 af mathon

det balancerende antal årlige kunder kaldes N

balancerende indtægt: N*100
udgifter: N*49+1.000.000

balancen kræver:

N*100 = N*49+1.000.000

51*N = 1.000.000

N = 1.000.000/51 = 215.686

Svar #2
07. februar 2008 af matematiktaber (Slettet)

hvor mange kunder skal virksomheden så have om dagen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2008 af mathon

215.686/365 = 591 kunder gennemsnitligt pr. dag

Svar #4
07. februar 2008 af matematiktaber (Slettet)

det kan ikke passe for i følge budgettet kan virksomheden overleve med et overskud på 150.000 kr om året med 75 kunder om dagen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2008 af mathon

75 kunder om dagen giver en årlig indtjening på:

365*75*(100-49) = 1.396.125

men udgifter på:

365*75*49+1.000.000 = 2.341.375

Svar #6
07. februar 2008 af matematiktaber (Slettet)

du regner de varianle udgifter med 2 gange, for du har regnet indtægten efter de variable udgifter ud i første linje, så skal de ikke også regnes ud på baggrund af første linje i anden linje.
omsætninger pr år er 2.737.500 så minis de faste 1.000.000 og de variable 1.341.375 udgifter er der 341375 kr tilbage. Og på den baggrund skal jeg finde nulpunktet

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2008 af mathon

de faste udgifter skal jo også betales og dermed indtjenes!!!

Svar #8
07. februar 2008 af matematiktaber (Slettet)

det bliver de jo også for selve omsætningen er større end både de faste og de variable udgifter tilsammen pr år, med et besøgstal på 75 kunder pr dag. Jeg fik engang en matematiklærer til at udregne det som en ligning og resultatet blev omkring 30 eller sådan noget. Meget lavere end jeg troede, så derfor ved jeg at din udregning ikke kan passe. Det må du også kunne se når omsætningen med 75 kunder pr dag er større end de faste og de variable udgifter om året.

Skriv et svar til: nulpunktsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.