Fysik
Elastisk stød
19. august 2004 af
JulieJense (Slettet)
Jeg har problemer med denne fysik opgave, så jeg håber der er én eller anden, som kan hjælpe mig lidt med den:
En kugle har m1 = 4kg og v1 = 6m/s. Den indhenter en anden kugle med m2 = 10kg. Stødet er elastisk og kugle 1 rammer kugle 2 centralt. Kugle 1 kommer i hvile efter stødet.
a) Hvor stor var kugle 2's hastighed før stødet?
b) Hvor stor var kugle 2's hastighed efter stødet?
Håber I kan hjælpe...
En kugle har m1 = 4kg og v1 = 6m/s. Den indhenter en anden kugle med m2 = 10kg. Stødet er elastisk og kugle 1 rammer kugle 2 centralt. Kugle 1 kommer i hvile efter stødet.
a) Hvor stor var kugle 2's hastighed før stødet?
b) Hvor stor var kugle 2's hastighed efter stødet?
Håber I kan hjælpe...
Svar #1
19. august 2004 af Lurch (Slettet)
Du evd er både skal være energi- og impuls bevarelse
du har altså 2 ligninger med 2 ubekendte!
impulsebevarelse
m1*v1+m2*v2=m1*u1+m2*u2
energibevarelse
(1/2)(m1*v1^2+m2*v2^2)=(1/2)(m1*u1^2+m2*u2^2)
du har altså 2 ligninger med 2 ubekendte!
impulsebevarelse
m1*v1+m2*v2=m1*u1+m2*u2
energibevarelse
(1/2)(m1*v1^2+m2*v2^2)=(1/2)(m1*u1^2+m2*u2^2)
Skriv et svar til: Elastisk stød
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
