Matematik
Ligning (rette)
07. februar 2008 af
seriøs (Slettet)
14(15x + 14) = (8 + 10x)*21
210x + 196 = 168 + 210x <=>
210x +196 – 168 = 168 + 210x – 168 <=>
210x + 28 = 210x <=>
210x +28 / 210x = 210x / 210x <=>
28 = 0
Har denne ligning virkelig ingen løsning?
Et andet spørgsmål:
Hvordan kan man kontrollere løsningen på en ligning f.eks. grafisk løsning? Er det kun ved at indtaste x-værdien på x plads?
210x + 196 = 168 + 210x <=>
210x +196 – 168 = 168 + 210x – 168 <=>
210x + 28 = 210x <=>
210x +28 / 210x = 210x / 210x <=>
28 = 0
Har denne ligning virkelig ingen løsning?
Et andet spørgsmål:
Hvordan kan man kontrollere løsningen på en ligning f.eks. grafisk løsning? Er det kun ved at indtaste x-værdien på x plads?
Svar #1
07. februar 2008 af Danielras (Slettet)
Nej, den har ingen løsning.
Du laver dog en fejl her:
210x + 28 = 210x <=>
210x +28 / 210x = 210x / 210x <=>
Du skal ikke dele med 210x, men trække det fra på begge sider:
Du laver dog en fejl her:
210x + 28 = 210x <=>
210x +28 / 210x = 210x / 210x <=>
Du skal ikke dele med 210x, men trække det fra på begge sider:
Svar #2
07. februar 2008 af seriøs (Slettet)
Ok. :o) hvordan er det så ellers når man skal vise den grafisk løsning?
Svar #3
07. februar 2008 af Danielras (Slettet)
Tja, du kan indtegne hver af siderne i et koordinatsystem og konstatere at de aldrig skærer.
210x + 196
og
168 + 210x
Er jo sådan set bare to rette linier, med samme hældningstal hvilket vil sige at de er parallelle og aldrig skærer.
210x + 196
og
168 + 210x
Er jo sådan set bare to rette linier, med samme hældningstal hvilket vil sige at de er parallelle og aldrig skærer.
Skriv et svar til: Ligning (rette)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
