Matematik
brøker
19. august 2004 af
sofilouise (Slettet)
har brug for hjælp til denne opgave håber her er nogen der kan hjælpe mig........
2x i andene+32-16x
brøkstreg_____________________
(x-2)(x-4)-2(x-4)
2x i andene+32-16x
brøkstreg_____________________
(x-2)(x-4)-2(x-4)
Svar #1
19. august 2004 af tante_toffee (Slettet)
kom med et forslag...
hvis du bare skal reducere, så prøv fx at gange nævner ud eller at sætte noget uden for parentes i tæller...
svaret er meget simpelt!!
hvis du bare skal reducere, så prøv fx at gange nævner ud eller at sætte noget uden for parentes i tæller...
svaret er meget simpelt!!
Svar #2
19. august 2004 af emul0c
(2x^2+32-16x) / ((x-2)(x-4)-2(x-4)) <=>
(2x^2+32-16x) / (x^2-4x-2x+8 - 2x-8) <=>
x^2+32-16x / 4x <=>
x^2+32-4x
_________
_________
(2x^2+32-16x) / (x^2-4x-2x+8 - 2x-8) <=>
x^2+32-16x / 4x <=>
x^2+32-4x
_________
_________
Svar #3
19. august 2004 af tante_toffee (Slettet)
hmmm... jeg får det så til 2...
(2x^2-16x+32)/((x-2)(x-4)-2(x-4)) =
2(x^2-8x+16)/((x^2-6x+8)-2x+8) =
2(x^2-8x+16)/(x^2-6x+8-2x+8) =
2(x^2-8x+16)/(x^2-8x+16) = 2
husk
minus gange minus giver plus
når man trækker negative tal fra negative tal giver det ikke større (og slet ikke positive!!) tal
hvor blev dit 2 tal foran x^2 af i tælleren?
hvor blev x^2 af i nævneren?
hvor kommer 4x i tælleren i det heletaget fra?
og som det sidste: du kan på ingen måde forkorte som du gør i sidste led!!
(2x^2-16x+32)/((x-2)(x-4)-2(x-4)) =
2(x^2-8x+16)/((x^2-6x+8)-2x+8) =
2(x^2-8x+16)/(x^2-6x+8-2x+8) =
2(x^2-8x+16)/(x^2-8x+16) = 2
husk
minus gange minus giver plus
når man trækker negative tal fra negative tal giver det ikke større (og slet ikke positive!!) tal
hvor blev dit 2 tal foran x^2 af i tælleren?
hvor blev x^2 af i nævneren?
hvor kommer 4x i tælleren i det heletaget fra?
og som det sidste: du kan på ingen måde forkorte som du gør i sidste led!!
Skriv et svar til: brøker
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
