Fysik

hastighed og acceleration

10. februar 2008 af do-zap (Slettet)

jeg har problemer med udregningen af følgende opg.

tak på forhånd!

en elastikspringer hopper ud fra en kran, de første 18 meter er frit fald, hvilken fart er opnået efter de 18 meter.?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2008 af mathon

2*a*s = v^2-vo^2, med a=g og vo=0

2*g*s = v^2

v = sqrt[2*g*s] = sqrt[2*(9,82 m/s^2)*(18 m)] = sqrt[353,52 (m/s)^2] =

18,8021 m/s = (18,8021*3,6)km/h = 67,7 km/h

Skriv et svar til: hastighed og acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.