Kemi
koncentration
10. februar 2008 af
Yinyang (Slettet)
Hvis man ved at indholdet af et stof er 0,9% w/v dvs. 0,9 g pr. 100 mL hvordan kan man så bruge det til at finde stoffets koncentration?
tak på forhånd
tak på forhånd
Svar #1
10. februar 2008 af mathon
du skal kende opløsningens densitet
c = d/M,
hvor
c er molariteten [mol/L]
d er densiteten [g/L]
M er molmassen [g/mol]
c = d/M,
hvor
c er molariteten [mol/L]
d er densiteten [g/L]
M er molmassen [g/mol]
Svar #2
11. februar 2008 af Marie+Louise (Slettet)
Du skal kende M, men du behøver ikke at kende densiteten.
Antag, at du har 1 L af opløsningen, dvs. 9 g/L. Find så stofmængden ved n = m/M og divider med en liter, så har du koncentrationen.
Antag, at du har 1 L af opløsningen, dvs. 9 g/L. Find så stofmængden ved n = m/M og divider med en liter, så har du koncentrationen.
Svar #4
11. februar 2008 af mathon
rettelse: (d = 9 g/L var en ubetænksom FEJL)
0,9 g stof i 100 mL opløsning:
hvis der ses bort fra rumfanget af de 0,9 g opløst stof
er
der i 100 mL opløsning
100 mL vand med massen 100g
0,9 g opløst stof
dvs. totalt 100,9 g opløsning med rumfanget 100 mL
altså
med densiteten
d = (100,9 g)/(100 mL) = 1,009g/mL altså i praksis 1 g/mL, hvoraf
c = (1 g/mL)/M
0,9 g stof i 100 mL opløsning:
hvis der ses bort fra rumfanget af de 0,9 g opløst stof
er
der i 100 mL opløsning
100 mL vand med massen 100g
0,9 g opløst stof
dvs. totalt 100,9 g opløsning med rumfanget 100 mL
altså
med densiteten
d = (100,9 g)/(100 mL) = 1,009g/mL altså i praksis 1 g/mL, hvoraf
c = (1 g/mL)/M
Skriv et svar til: koncentration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
