Matematik
Partiel afleddet
11. februar 2008 af
Jullem (Slettet)
Hej
Jeg skal finde den partielle afleddede af
f=sin(pi*y*x+ln(y))
Jeg er i tvivl om hvad fx(x,y) er?
fy(x,y)=cos(pi*x*y+ln(y))/y - er det rigtigt?
Jullem
Jeg skal finde den partielle afleddede af
f=sin(pi*y*x+ln(y))
Jeg er i tvivl om hvad fx(x,y) er?
fy(x,y)=cos(pi*x*y+ln(y))/y - er det rigtigt?
Jullem
Svar #1
11. februar 2008 af mathon
fx(x,y) er den partielle afleddede af f(x,y) med hensyn til x
fy(x,y) er den partielle afleddede af f(x,y) med hensyn til y
f(x,y) = sin(pi*y*x+ln(y))
fx(x,y) = cos(pi*y*x+ln(y))*(pi*y*x+ln(y))' = (pi*y)*cos(pi*y*x+ln(y))
fy(x,y) = cos(pi*y*x+ln(y))*(pi*y*x+ln(y))' = cos(pi*y*x+ln(y))*(pi*x+(1/y))
fy(x,y) er den partielle afleddede af f(x,y) med hensyn til y
f(x,y) = sin(pi*y*x+ln(y))
fx(x,y) = cos(pi*y*x+ln(y))*(pi*y*x+ln(y))' = (pi*y)*cos(pi*y*x+ln(y))
fy(x,y) = cos(pi*y*x+ln(y))*(pi*y*x+ln(y))' = cos(pi*y*x+ln(y))*(pi*x+(1/y))
Skriv et svar til: Partiel afleddet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
