Matematik

Trekant :S

12. februar 2008 af memomo (Slettet)
Hej alle

Jeg har en geometriopgave, som jeg er lidt i tvivl om. Kan simpelthen ikke huske det med vinkelhalveringslinjer :S Opgaven kommer her:

I en trekant ABC er vinkel C ret. Endvidere er siden b = 3, og vinkelhalveringslinjen VA = 4. Tegn en model af situationen, og bestem de ukendte sider og vinkler i trekant ABC.

Nogen, der kan hjælpe?

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2008 af mathon

cos(A/2) = 3/4 = 0,75

A = 2*cos^-1(0,75).....

Svar #2
12. februar 2008 af memomo (Slettet)

Hmm.. Kan du uddybe det? :S

Er ikke helt med på, hvad en vinkelhalveringslinje er, nemlig..


Svar #3
12. februar 2008 af memomo (Slettet)

Nårh, nej, behøves ikke.. Er med nu.. Tusind tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Trekant :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.