Kemi

Stofmængde :/

13. februar 2008 af Anthroponym (Slettet)
Hej, er der nogen der evt. vil fortælle hvordan jeg skal håndtere denne opgave?
(Og forresten, hvad betyder hydrolysere?)


Disaccharider kan hydrolyseres til to monosaccharider.

A) Hvor stor en stofmængde glucose kan der fremstilles ved hydrolyse af 5 mol sucrose?

B) Hvad vejer den dannede glucose?


Tak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2008 af mathon

5 mol sucrose --> 10 mol glucose

M(glucose) = M(C6H12O6) = (6*12+12*1+6*16) g/mol = 180 g/mol

10 mol glucose = (10 mol)*(180 g/mol) = 1800 g = 1,8 kg

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2008 af mathon

hydrolyse = vandoptagelse

Skriv et svar til: Stofmængde :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.