Kemi
Hjælp til kemi-aflevering
13. februar 2008 af
Gunner3 (Slettet)
Hmm jeg ville blive glad hvis nogle kunne hjælpe mig med disse to opgaver :)
Opgave 6.1
Opskriv strukturformler for følgende organiske stoffer :
a. 3-methylpentan
b. 2,3,4-trimethylhexan
c. 5-methyl-2-octan
d. 2-methyl-3-ethyl-1-heptan
e. 2,2-dimethyl-4-nonyn
Opgave 6.4
Færdiggør følgende reaktionsskemaer, idet du vælger sandsynlige reaktioner. Navngiv alle organiske stoffer blandt både reaktanter og produkter. Angiv endvidere i hvert tilfælde, hvilken reaktionstype, der er tale om.
a. CH3 – CH2 – CH = CH – CH3 + H2
b. CH3 – CH = CH2 + HCl
c. CH3 – CH2 – CHBr - CH3 CH3 – CH2 – CH= CH2
Opgave 6.1
Opskriv strukturformler for følgende organiske stoffer :
a. 3-methylpentan
b. 2,3,4-trimethylhexan
c. 5-methyl-2-octan
d. 2-methyl-3-ethyl-1-heptan
e. 2,2-dimethyl-4-nonyn
Opgave 6.4
Færdiggør følgende reaktionsskemaer, idet du vælger sandsynlige reaktioner. Navngiv alle organiske stoffer blandt både reaktanter og produkter. Angiv endvidere i hvert tilfælde, hvilken reaktionstype, der er tale om.
a. CH3 – CH2 – CH = CH – CH3 + H2
b. CH3 – CH = CH2 + HCl
c. CH3 – CH2 – CHBr - CH3 CH3 – CH2 – CH= CH2
Skriv et svar til: Hjælp til kemi-aflevering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
