Kemi

Kalium

14. februar 2008 af camilla_jensen (Slettet)
Hej
Jeg har følgende reaktion, men jeg undrer mig over forskellen i teksten og i reaktionen, for hvor bliver K af?

Kaliumhydrogenphtahlat reagerer med hydroxid.
Men den reaktion jeg får givet er:
HC8H4O4- + OH- --> C8H4O4-- + H2O


Er K bare en tilskuer eller hvor bliver den af?
Når jeg skal regne molarmassen ud, skal jeg så bruge den med eller uden K?

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2008 af mathon

K er kun tilskuer-ion...

Svar #2
14. februar 2008 af camilla_jensen (Slettet)

men skal jeg tage molarmassen med eller uden K.
Regner med det skal være med K, fordi den jo er en del af stoffet

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2008 af mathon

HC8H4O4^(-) + OH^(-) --> C8H4O4^(2-) + H2O, hvor kan læses

1 mol HC8H4O4^(-) ækvivalerer 1 mol OH^(-)
eller
165 g HC8H4O4^(-) ækvivalerer 17 g OH^(-) og dermed

204 g HC8H4O4K ækvivalerer 17 g OH^(-)


...da du ikke har oplyst, om du bruger NaOH eller KOH

Svar #4
14. februar 2008 af camilla_jensen (Slettet)

jeg bruger NaOH.Det hele går ud på at finde koncentrationen af OH, dvs.
c(OH-)

Men det er ligenetop det jeg ikke forstår.
Hvis K bare er en tilskuerion behøver jeg jo ikke skrive den i min reaktion i min rapport (men bare nævne at den er der).

Men da jeg har afmålt en mængde af kaliumhydrogenphtahlat kan jeg vel ikke bare udelade den i min udregning.
Jeg skal vel bruge de 204g og min afmålte mængde på 0,4g kaliumhydrogenphtahlat til at finde stofmængden.
Reaktionen sker 1:1, dvs. stofmængden er den samme.
c(OH) findes så vha. af molar masse og stofmængden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2008 af mathon

HC8H4O4K + NaOH --> C8H4O4KNa + H2O

204 g HC8H4O4K ækvivalerer 1 mol NaOH
0,4 g HC8H4O4K ækvivalerer x mol NaOH,
hvoraf

(x mol)/(1 mol) = (0,4 g)/(204 g)

x mol = (0,4/204)*(1 mol) = 0,00196078 mol

1,96078 mmol NaOH har befundet sig i et tilsat volumen på {V} mL

c(NaOH) = (1,96078 mmol)/({V} mL) = (1,96078/{V}) mmol/mL =
(1,96078/{V}) mol/L = (1,96078/{V}) M,


...hvor kun DU kender {V}...

Svar #6
15. februar 2008 af camilla_jensen (Slettet)

tak:)

Skriv et svar til: Kalium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.