Matematik

f (x) --> ? for x --> ?

14. februar 2008 af FO/DK (Slettet)
Please er der ikke en der kan hjælpe mig?

undersøg hvad der sker med hvert af de følgende polynomier for x gående mod uendelig og for x gående mod minus uendelig. formuler resultaterne som udsagn af formen

f(x)--> ? for x --> ?

hvor der på spørgsmålstegnenes plads skal stå uendelig eller minus uendelig.
a) f(x)= 2a^2-4x+3546
b) f(x)= 3x^6+43087x^5+14x^2+1
c) f(x)= 34x^5-23x^4

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2008 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
ad a)
Eftersom x kun indgår i andet led, og der er en faktor -4 foran, må

f(x) --> oo for x --> -oo
f(x) --> -oo for x --> oo

Prøv selv med de andre!

Hint:
Se på fortegnet for den højeste potens af x.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2008 af Dominik Hasek (Slettet)

#1:
Rettelse:

``Se på fortegnet for den højeste potens af x.'' --> ``Se på fortegnet for faktoren foran leddet med den højeste potens af x.''

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2011 af madsjens (Slettet)

jeg sidder med nøjagtig samme opgave og forstår ikke helt besvarelsen som #1 har lavet.

Er der en der kan formulere sig bedre?. 


Skriv et svar til: f (x) --> ? for x --> ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.