Matematik

Tredjegradspolynomium

14. februar 2008 af hadsaa (Slettet)
Løs ligningen (x-1)(x²-4)=0
Får den til
= x³ - x² -4x + 4 = 0
Men kan ikke finde ud af at beregne løsningerne. Det er uden hjælpemidler.

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2008 af JCB (Slettet)

Brug nul reglen, således:

x-1=0

og

x^2-4=0

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Brug nulreglen på den faktoriserede form.

Svar #3
14. februar 2008 af hadsaa (Slettet)

(x-1)=0 v. (x²-4)=0

x=1 v. x=-2 v. x=2 :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Nemlig. Glem dog punktummet efter v

Skriv et svar til: Tredjegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.