Matematik

statistik-opg

17. februar 2008 af stræber-pigen (Slettet)
Nogen der kan løse opg. 102, 103 og 104 ?

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Øh, hvilke opgaver?

Svar #2
17. februar 2008 af stræber-pigen (Slettet)

http://peecee.dk/upload/view/98079

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Åh, det kursus skal jeg heldigvis ikke følge. Jeg har nok i Statistik og Databehandling (Fysik). :) Held og lykke med dine opgaver. ;)

Svar #4
17. februar 2008 af stræber-pigen (Slettet)

opg. 103:

1) Når X er binomialtfordelt er sandsynlighedsfunktionen
p(x) = K(n,x)*pi^x * (1-pi)^(n-x).
Likelihood må da så bare være det de påstår. Hvordan skal man argumentere for det??

2) Man betrager log likelihood, differentiere og sætter lig med 0. Den dobbelt-afledede kan vi så benytte til at konkludere at det er et maksimum via ABC-kriteriet.

3) ?


Svar #5
17. februar 2008 af stræber-pigen (Slettet)

ingen?

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. februar 2008 af Madsst (Slettet)

1) ja for den simultane ssh's fkt er lig den marginale.
2) ja
3) En binomialfordeling med længde er pr. def. summen af n uafhængige og identiske binære variable.
Derfor fås:
E(1/n X ) = 1/n E(X) = 1/n [ E(X1)+E(X2)+...+E(Xn) ]
=1/n [p1*1+0*(1-p1) + p2*1 + 0*(1-p2) + ... + pn * 1 + (1-pn) *0 ]
=1/n * n * p = p
fordi alle p'erne er ens.

V(1/nX) = 1/n^2 V(X) = 1/n^2 V(X) = 1/n^2 [ V(X1) + V(X2) +...+V(Xn)]
det sidste pga uafhængighed.

v(Xn): V(Xn)=E(Xn^2) - E(Xn) = p^2 * 1 + (1-p)^2 * 0 - p = p(p-1)

Vi får derfor V(X) = 1/n^2 [ n*p(p-1) ] = p(p-1)/n



Brugbart svar (0)

Svar #7
18. februar 2008 af peter lind

Opgave 102.
((xi-my)/sigma)^2 er normalfordelt med middelværdi 0 og spredning 1.

Adderer man n sådan stokastisk uafhængig værdier er resultatet -ifølge definitionen på chi^2 fordelingen- chi^2 fordelt med n frihedsgrader.

Svar #8
18. februar 2008 af stræber-pigen (Slettet)

Hvad med opg. 104 ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. februar 2008 af Madsst (Slettet)

Du må meget gerne selv prøve først, så virker det mindre som om man laver dine lektier...

104:

1) Det følger af definition på likelihoodfunktionen og af at X'erne er uafhængige hvorfor den simultane fordeling bliver lig produktet af de marginale.

2) Kig på en af de marginale fordelinger (et likelihoodbidrag). Optimer denne...

3) Du har identisk fordelte og uafhængige fordelinger. Kig på likelihood funktionen. Optimer denne...

4) Det handler om at opstille kvotienten mellem likelihoodfunktioner under alternativet og under nulhypotesen og forkorte. Jeg har ikke selv prøvet og det er længe siden jeg har gjort det, så jeg er lige sikker på hvordan man præcis kommer frem, men du må prøve dig lidt ad.

5) det har jeg vist dig før, så det kan findes i et gammelt indlæg

Skriv et svar til: statistik-opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.