Matematik
hjælp
17. februar 2008 af
katrineu (Slettet)
Hvor dan finder jeg koordinatsættet til skæringspunkterne mellem en parabel og en linie?
Svar #2
17. februar 2008 af Danielras (Slettet)
Sætter dem lig hinanden. Eksempelvis:
l: 2x - 4
p: x^2 - 4x + 3
2x - 4 = x^2 - 4x + 3
Reduceres til:
x^2 - 6x + 7 = 0
Løses denne andengradsligning fås:
x1 = 3+sqrt(2)
x2 = 3-sqrt(2)
De tilhørende y-koordinater finder du så ved at indsætte de fundne x-koordinater i et af udtrykkene.
l: 2x - 4
p: x^2 - 4x + 3
2x - 4 = x^2 - 4x + 3
Reduceres til:
x^2 - 6x + 7 = 0
Løses denne andengradsligning fås:
x1 = 3+sqrt(2)
x2 = 3-sqrt(2)
De tilhørende y-koordinater finder du så ved at indsætte de fundne x-koordinater i et af udtrykkene.
Skriv et svar til: hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
