Fysik

Mekanik (Skr.) - Hjælp haster

23. august 2004 af Duc_de_monde (Slettet)
Har været lidt syg, og er gået helt kold i den følgende opgave. Problemet er ikke at jeg ikke forstår formlerne, men kan bare ikke omsætte dem til praksik i opgave sammenhæng.

Opgaven:
(fra bogen Eksamenopgaver i Fysik A 94-97)
--------------------------------------------
OPGAVEN: (s. 53 opg. 3)

En container bliver trykket op ad ladet på en lastvogn. Vha. en stålwire trækker en elmotor containeren med den konstante fart 0,25 m/s. Størrelsen af trækkraften Fs fra stålwiren er 78,4kN.

a) Beregn den effekt hvormed trækkraften fra stålwiren udfører arejde på containeren.

Ladet hælder 28 grader med vandret. Massen af containeren er 9,2 ton.

b) tegn (udeladt her)

b) Beregn gnidningskoefficienten mellem lad og container under bevægelsen.
--------------------------------------------

Hvis nogen kunne hjælpe i dag vil jeg være yderst taknemmelig, du behøver ikke nødvendigvis at regne tallene ud, vis blot jeg kan anskue formlerne i den sammenhæng jeg skal bruge dem vil det på nuværende tidspunkt være nok.

Det er en opgave til en aflevering jeg skal aflevere imorgen , så det haster ;).

mvh Le Duc

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2004 af Lurch (Slettet)

a) P=F*v

c) F(gn)=u*F(n)

F(gn)=F(træk)
F(n)=m*g*cos(v)

Skriv et svar til: Mekanik (Skr.) - Hjælp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.