Kemi
Syre
17. februar 2008 af
Asmae (Slettet)
Er der nogen, der vil hjælpe med denne opgave?
Den handler om at beregne PH i syreopløsninger
Opgaven lyder sådan:
20 ml 0,120M HNO3 blandes med 80 ml 2,5*10^-3M HCl. Beregn blandings PH. (Beregn først stofmængden af H3O+ i hver af de to opløsninger, hvorefter man kan beregne [H30+] i blandingen, da opløsningerne er ret fortyndende, kan man se bort fra volumenændringer og sætte blandingens volumen til 100 mL)
På forhånd tak
Den handler om at beregne PH i syreopløsninger
Opgaven lyder sådan:
20 ml 0,120M HNO3 blandes med 80 ml 2,5*10^-3M HCl. Beregn blandings PH. (Beregn først stofmængden af H3O+ i hver af de to opløsninger, hvorefter man kan beregne [H30+] i blandingen, da opløsningerne er ret fortyndende, kan man se bort fra volumenændringer og sætte blandingens volumen til 100 mL)
På forhånd tak
Svar #1
17. februar 2008 af mathon
20 ml 0,120 M HNO3 indeholder
n[ H3O^(+)) = (20 ml)*(0,120 mmol/mL) = 2,4 mmol
80 ml 2,5*10^-3M HCl indeholder
n(H3O^(+)) = (80 ml)*(0,0025 mmol/mL) = 0,2 mmol
n(H3O^(+))_total = (2,4+0,2) mmol = 2,6 mmol
i 100 mL
blandingens
c(H3O^(+)) = (2,6 mmol)/(100 mL) = 0,026 mmol/mL = 0,026 mol/L = 0,026 M
blandingens
pH = -log(0,026) = 1,58503 = ca. 1,6
n[ H3O^(+)) = (20 ml)*(0,120 mmol/mL) = 2,4 mmol
80 ml 2,5*10^-3M HCl indeholder
n(H3O^(+)) = (80 ml)*(0,0025 mmol/mL) = 0,2 mmol
n(H3O^(+))_total = (2,4+0,2) mmol = 2,6 mmol
i 100 mL
blandingens
c(H3O^(+)) = (2,6 mmol)/(100 mL) = 0,026 mmol/mL = 0,026 mol/L = 0,026 M
blandingens
pH = -log(0,026) = 1,58503 = ca. 1,6
Svar #3
09. juni 2017 af LeaJacobsen (Slettet)
Hej :)
Kan godt se denne tråd er reeeet gammel, men håber der er alligevel er nogen der ser det:
Er enheden M ikke mol/L? I denne svaret skriver Mathon M som mmol pr mL, hvorfor det? Er der nogen der kan forklare det?
Skriv et svar til: Syre
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
