Matematik
spinatmatematik :D
17. februar 2008 af
Pernille-2 (Slettet)
Når spinat blancheres ændrer vitaminindholdet y sig efter forskriften
y=31,5*0,887^t
hvor t er tiden.
a) bestem t udtrykt ved y
Nitratindholdet i spinaten ændrer sig samtidig og følger forskriften:
z=20,3+61,4*0,884^t
hvor t er tiden.
b) bestem en forskrift for nitratindholdet som funktion af vitaminindholder.
please i neeed heeelp :O
y=31,5*0,887^t
hvor t er tiden.
a) bestem t udtrykt ved y
Nitratindholdet i spinaten ændrer sig samtidig og følger forskriften:
z=20,3+61,4*0,884^t
hvor t er tiden.
b) bestem en forskrift for nitratindholdet som funktion af vitaminindholder.
please i neeed heeelp :O
Svar #1
17. februar 2008 af peter lind
a) Tag logaritmen på begge sider af ligningen og isoler t.
b) Sæt resultatet fra a ind i ligningen for nitratindholdet.
b) Sæt resultatet fra a ind i ligningen for nitratindholdet.
Skriv et svar til: spinatmatematik :D
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
