Matematik

Ligning - Haster

19. februar 2008 af Hellene_haka (Slettet)
Opgaven nedenunder har jeg svært ved at få startet på? En som kan hjælpe?

Link: http://peecee.dk/upload/view/98701

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Pythagoras. Grundlinjen i trekanten kan du finde ved:

g^2 = x^2 + x^2
g = sqrt(2x^2)

Da trekanten er ligebenet (BC og AC er lige lange) kan du også bruge pythagoras til at finde højden i trekanten. Til sidst kan du bare benytte den sædvanlige formel for arealet af en trekant.

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2008 af 05z-nsl (Slettet)

hvordan finder du frem til højden i trekanten?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2008 af mathon

trekantsareal
T = 1^2-(1/2)*x*x-2*(1/2)*1*(1-x)

T = 1-(1/2)*x^2-(1-x)

T = 1-(1/2)*x^2-1+x

T(x) = -(1/2)*x^2+x

T'(x) = -x+1

ekstremum kræver
T'(xo) = -xo+1=0 .......

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2010 af Camilaaaa (Slettet)

 Heeej.

trekantsareal
T = 1^2-(1/2)*x*x-2*(1/2)*1*(1-x)

T = 1-(1/2)*x^2-(1-x)

T = 1-(1/2)*x^2-1+x

T(x) = -(1/2)*x^2+x

T'(x) = -x+1

ekstremum kræver
T'(xo) = -xo+1=0 .......

Jeg har problemer med den samme opgave.

Hvad gør du og hvorfor, bruger du pythagoras sætning ? Eller arealet for en trekant jeg forstår det ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2010 af Katrine-V (Slettet)

For at finde arealet af trekanten trækkes de omgivne trekanter fra arealet af kvadratet...


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2015 af Y2015 (Slettet)

Hej
Hvordan finder man højden?
Jeg prøvet ved hjælp af Pythagoras , men det giver ikke mening.
Og i del b. Hvordan finder man det værdi af z der giver det størst areal?

På forhånd tak for jers hjælp! :-)

Skriv et svar til: Ligning - Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.