Matematik

isoler

20. februar 2008 af Niika (Slettet)
Hej

Hvordan isoleres t her:
0=-6,7t^2+28,59t+27,64

jeg har prøvet med mathcad fik: -0,52839 og 1,1165283
og det stemmer bare ikke med resten.

på forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2008 af mtvraps (Slettet)

t=5.07935 eller t= -0.812185

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#0.
Mathcad siger det samme som #1. Du må have lavet en tastefejl.

Svar #3
20. februar 2008 af Niika (Slettet)

hmm.. nej har prøvet flere gange uden held:S
Hvad plejer du at skrive for at få den til at isolere?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#3.
0=-6.7*t^2+28.59*t+27.64, solve -->

eller i dansk version

0=-6.7*t^2+28.59*t+27.64, beregn -->

husk, at kommaer skal skrives med punktum, og husk også et gangetegn mellem de forskellige faktorer.

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

Hovsa... Det skal retteligt være

0=-6.7*t^2+28.59*t+27.64, solve,t -->

eller i dansk version

0=-6.7*t^2+28.59*t+27.64, beregn,t -->

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2008 af Methylrot (Slettet)

hmm ok.. men eksempelvis denne her:
0=t^2+1/t, solve-->

Så får jeg ikke et resultat :S

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2008 af Methylrot (Slettet)

jeg ved godt det ikke er mit indlæg.. men har lige prøvet det samme.

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#6.
For de reelle tal fås -1 med Mathcad, såfremt du tænker på:

Brug solve-funktionen fra 'Symbolic'-boksen, og solve med hensyn til t.

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. februar 2008 af Methylrot (Slettet)

thanks :).. that really helped

Skriv et svar til: isoler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.