Kemi
Hastighedsudtryk og differentialligning.
20. februar 2008 af
camuhla (Slettet)
Jeg sidder her med en opgave, der hedder:
"Opstil en differentialligning for en 2.ordens reaktion med to ens startkoncentrationer. Løs differentialligningen algebraisk."
Jeg ved at hastighedsudtrykket er: v=k*[A]^2
og at det er denne differentialligning der skal løses:
- d[A]/dt = k*[A]^2
og at løsningen er:
1/[A] = k*t+ 1/[A]0
Men hvad er udregningerne mellem differentialligningen og løsningen, og hvordan kommer man der til?
"Opstil en differentialligning for en 2.ordens reaktion med to ens startkoncentrationer. Løs differentialligningen algebraisk."
Jeg ved at hastighedsudtrykket er: v=k*[A]^2
og at det er denne differentialligning der skal løses:
- d[A]/dt = k*[A]^2
og at løsningen er:
1/[A] = k*t+ 1/[A]0
Men hvad er udregningerne mellem differentialligningen og løsningen, og hvordan kommer man der til?
Svar #1
21. februar 2008 af Kemiersjov (Slettet)
Hvis du starter med at akrive reaktionen op, så får du:
A + B -> C
Reaktionshastigheden dC/dt = - dA/t
Hvis reaktionen er 2. ordens får du:
-dA/dt = k*[A]*[B]
Hvis A og B er lige store til start kan du erstatte [B] med [A]
fortsæt selv herfra..
A + B -> C
Reaktionshastigheden dC/dt = - dA/t
Hvis reaktionen er 2. ordens får du:
-dA/dt = k*[A]*[B]
Hvis A og B er lige store til start kan du erstatte [B] med [A]
fortsæt selv herfra..
Skriv et svar til: Hastighedsudtryk og differentialligning.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
