Matematik
Differantialligning og hastighedsudtryk.
20. februar 2008 af
camuhla (Slettet)
Jeg sidder her med en opgave, der hedder:
"Opstil en differentialligning for en 2.ordens reaktion med to ens startkoncentrationer. Løs differentialligningen algebraisk."
Jeg ved at hastighedsudtrykket er: v=k*[A]^2
og at det er denne differentialligning der skal løses:
- d[A]/dt = k*[A]^2
og at løsningen er:
1/[A] = k*t+ 1/[A]0
Men hvad er udregningerne mellem differentialligningen og løsningen, og hvordan kommer man der til?
"Opstil en differentialligning for en 2.ordens reaktion med to ens startkoncentrationer. Løs differentialligningen algebraisk."
Jeg ved at hastighedsudtrykket er: v=k*[A]^2
og at det er denne differentialligning der skal løses:
- d[A]/dt = k*[A]^2
og at løsningen er:
1/[A] = k*t+ 1/[A]0
Men hvad er udregningerne mellem differentialligningen og løsningen, og hvordan kommer man der til?
Svar #1
20. februar 2008 af peter lind
Din løsning er ikke helt rigtigt. Omskriv ligningen til
(-1/A^2)dA=k*dt og integrer på begge sider.
(-1/A^2)dA=k*dt og integrer på begge sider.
Skriv et svar til: Differantialligning og hastighedsudtryk.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
